Dragi
@Aleksandar Dević , iskreno mislim da na forumu dosta stvari mora da počne da se menja.
Razumem i poštujem činjenicu da su se ljudi nekada ovde zaista trudili i ulagali vreme, energiju i znanje, ali danas se itekako oseća pad zainteresovanosti, motivacije i želje za unapređenjem i vođenjem same zajednice.
Najveći problem je što dosta ljudi i dalje misli da je sve super, sjajno i bez problema, a realnost je da je AGS spao na desetak aktivnih članova.
Potrebno nam je više mladosti, energije, entuzijazma i neke nove pozitivne priče. Ljudi više nemaju motivaciju da pišu. Mnogi imaju osećaj da je sve već rečeno i ispisano, pa jednostavno izgube volju da učestvuju.
Iskreno, možda grešim, ali smatram da moderatori i administratori treba svakodnevno da budu prisutni i aktivni u zajednici, a ne samo kada treba nekoga opomenuti, sankcionisati ili banovati. Forum se ne održava samo pravilima, već i atmosferom koju ljudi osećaju dok su ovde.
Ovde sam od 2019. godine i mogu slobodno da kažem da se mnogo toga promenilo. Ogroman broj ljudi koji su tada bili aktivni danas više nije ovde. Razloga sigurno ima više, ali mislim da je određeni broj ljudi svojim ponašanjem dosta doprineo lošem vajbu na forumu.
Mnogi danas ne žele ni da napišu nešto jer ne žele da ulaze u rasprave, da budu ismejani zbog manjka iskustva ili da se osećaju kao da ih neko gleda sa visine. To posebno pogađa nove i mlađe članove.
A upravo zbog njih forum mora da bude pristupačniji, pozitivniji i gostoprimljiviji prema početnicima.
Jer sam i ja nekada bio potpuni početnik. Zahvaljujući vremenu, znanju i trudu pojedinih ljudi sa ovog foruma naučio sam mnogo i postao ovo što sam danas u ovom hobiju. Zato mislim da imamo obavezu da isto to omogućimo i nekim novim generacijama koje dolaze.