Diana 340 n-tec nosač optike

Soca

New member
Ljudi treba mi.pomoc. Neznam Koji.nosač da kupim i gde ? Kazu da Diana ima jak.taj povratni trzaj i da ubija optiku. Kupio sam hawke 3 9x40 AO airmaks kazu da je dobra ali nosač ne bih ZR jer kazu da dobija luft i nije precizan
Molim za mišljenje savet . Unapred vam.hvala

Ako hoćeš nosače i optiku, najbolje promeni pušku. Na te divlje springerice optika ide samo za reklamu.
Pa tek sam je kupio 😁 dao 57000 i sada nemogu nosač adekvatan da nabavim.Puska je ekstra kvaliteta ali ...ona.nije sa prugom.Ima gasni cilindar...

i sada nemogu nosač adekvatan da nabavim.

O tome je trebalo razmišljati pre kupovine.

Puska je ekstra kvaliteta

Kvalitetno je izbrunirana. Lep je materijal. Lepa je završna obrada. Međutim ako za dijanu kažemo da je ekstra kvalitetna ostaćemo bez adekvatnog izraza za ekstra kvalitetnu pušku. Razlika između dijane i kral/norica/stoger/gamo/kometa i ostalih boraca na tom tržištu je što je dijana nekada davno imala dva tri zaista dobra modela.

...ona.nije sa prugom. Ima gasni cilindar...

To je još jedna "crvena lampica". Te amortizere za gepek nijedan ozbiljan proizvođač ne stavlja u svoje puške. Ne rade ni na gepek vratima za koje su izmišljeni i gde nema ovolikog cimanja i udaraca.

Voja je mozda malo preterao, ne znam da li je pomesao 340 i 350 ntec, jeste da je 340 jaka i zajebana za optike, ali 20-21j nije smak sveta, ja sam sa tom puskom ispucao preko 50 000 dijabola...
Nosac nije problem, mada mislim da ne moze hawke jednodelni na airmax, mislim da ne odgovara duzina, ali mozda sam nesto pomesao, treba proveriti...
Kad budes nasao jednodelni nosac da ti odgovara, trebalo bi da bude i stop pin u njemu, ti ces morati da napravis jos jedan, na sini za optiku imas mozda 3 rupe, ne secam se tacno, izmeris razmak i probusis na nosacu jos jednu rupu, napravis navoj i ubacis isti sraf kao sto ima fabricki u tom nosacu, tj stop pin...tako ce da drzi mnogo bolje, jedan stop pin moze da pukne...
Tamo gde naleze optika, i na onaj gornji deo sto ide preko, zalepices izolir traku, ne celom duzinom od kraja do kraja nego 15-tak mm trake po sredini, tako bolje drzi optiku da ne klizi unazad i ne grebe je...
Najveca mana ove puske je sto je na gasni klip i snaga nije podesiva...

Evo i neke br mete od pre 3 god sa tom puskom, stim sto je snaga na nekih 16.5j
20230727_201201_copy_949x1304.jpg20230723_201346_copy_961x1304.jpg20230723_163004_copy_921x1304.jpg20230601_134255_copy_902x1301.jpg

Voja je mozda malo preterao, ne znam da li je pomesao 340 i 350 ntec, jeste da je 340 jaka i zajebana za optike, ali 20-21j nije smak sveta, ja sam sa tom puskom ispucao preko 50 000 dijabola...
Nosac nije problem, mada mislim da ne moze hawke jednodelni na airmax, mislim da ne odgovara duzina, ali mozda sam nesto pomesao, treba proveriti...
Kad budes nasao jednodelni nosac da ti odgovara, trebalo bi da bude i stop pin u njemu, ti ces morati da napravis jos jedan, na sini za optiku imas mozda 3 rupe, ne secam se tacno, izmeris razmak i probusis na nosacu jos jednu rupu, napravis navoj i ubacis isti sraf kao sto ima fabricki u tom nosacu, tj stop pin...tako ce da drzi mnogo bolje, jedan stop pin moze da pukne...
Tamo gde naleze optika, i na onaj gornji deo sto ide preko, zalepices izolir traku, ne celom duzinom od kraja do kraja nego 15-tak mm trake po sredini, tako bolje drzi optiku da ne klizi unazad i ne grebe je...
Najveca mana ove puske je sto je na gasni klip i snaga nije podesiva...

Evo i neke br mete od pre 3 god sa tom puskom, stim sto je snaga na nekih 16.5j
View attachment 21337View attachment 21338View attachment 21339View attachment 21340
Pa prilično dobra grupa za Dijanu ..na koliko.metara...

Imam 34ems od 16J pa se napatih sa nosačima i optikama, mogu misliti kako je na 20/21J.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Imao sam potpuno istu pušku. Više vrsta nosača i par optika sam probao na njoj i svaku je razbijala brzo. Na kraju sam demontirao optiku i pucao samo sa mehaničkim nišanima. Probao sam i originalni Dianin ZR mount i obične i magnum nosače, ali sam na kraju uvideo da je sve to samo bacanje para.

Ja sam imao te srece da je puska sama oslabila na 16.5j i tu je stala, sad kad je na toj snazi uopste ne koristim stop pin, mnogo lepse radi puska nego na 20-21j...znaci od toga da mi je lomila stop pin i da sam morao da dodam jos jedan do toga da ne moram da koristim ni jedan je 4j razlike...
Ne znam da li postoji gasni klip od 16j za neko drugo trziste pa da moze da se zameni...

Ja sam imao te srece da je puska sama oslabila na 16.5j i tu je stala, sad kad je na toj snazi uopste ne koristim stop pin, mnogo lepse radi puska nego na 20-21j...znaci od toga da mi je lomila stop pin i da sam morao da dodam jos jedan do toga da ne moram da koristim ni jedan je 4j razlike...

Ti si jednostavno imao sreće, dešava se. Svakako nisi ni jedini. Problem je što su to ipak izuzetci.

Te Diane se prodaju u Nemackoj za njihovo trziste , ograniceno snagom na 6-7j , pa ako se moze naci gasni klip namenjen za njih?

Users who are viewing this thread

Back